Installering av ComputerCraft

Introduksjon

ComputerCraft er en mod til Minecraft, som gir deg muligheten til å bygge og programmere datamaskiner og roboter inne i Minecraft-verdenen.

Installering av ComputerCraft

ComputerCraft er en mod til Minecraft, og krever derfor at Minecraft allerede er installert på datamaskinen. Vi antar at du er kjent med og har installert Minecraft.

ComputerCraft er typisk ikke tilgjengelig for siste versjon av Minecraft. Legg derfor merke til hvilken versjon av Minecraft som kreves (i eksemplene nedenfor kreves versjon 1.8.9, men dette kan endre seg), og pass på at du installerer riktig versjon av Forge.

Sjekkliste

  • I boksen Download Recommended velger du Installer. Du kommer nå til en reklameside. Vent til nedtellingen øverst til høyre er ferdig. Klikk deretterSkip og nedlastingen av en fil starter.

Minecraftkatalogen

Minecraftkatalogen er nyttig å kjenne til. Som nevnt over kan du finne den ved å klikke Open Game Dir fra Edit Profile-vinduet. Alternativt kan du hente den frem selv som følger:

Windows: Under Windows finner du Minecraft-katalogen under %appdata%\.minecraft. Søk etter %appdata% i en utforsker eller i kjør-feltet etter å ha klikket start-knappen.

Mac OS X: Under Mac ligger Minecraft-katalogen i Library/Application Support/minecraft/ under hjemmekatalogen din. På norsk heter Library Bibliotek.

Linux: På Linux finner du Minecraft-katalogen som en skjult katalog .minecraft rett under hjemmekatalogen din.

Kom i gang

Vi er nå klare til å slå oss opp som programmerere i Minecraft-verdenen. Mens vi utforsker datamaskinene er det enklest med et rolig og enkelt spill:

Sjekkliste

Gratulerer! Du har startet en datamaskin inne i Minecraft-verdenen. På kodeklubben.github.io finner du oppgaver som viser deg hvordan du kan programmere den og andre datamaskiner og roboter i ComputerCraft. Lykke til!

Forbedre denne siden

Funnet en feil? Kunne noe vært bedre? Hvis ja, vennligst gi oss tilbakemelding ved å lage en sak på Github eller fiks feilen selv om du kan. Vi er takknemlige for enhver tilbakemelding!

Rapporter et problemVis koden og fiks selv