Last ned Scratchkart

Skrevet av: Geir Arne Hjelle og Lance Olav Eastgate

Kurs: Scratch

Introduksjon

Her kan du laste ned kart som passer å bruke som bakgrunner i Scratch-prosjektene dine.

Hvordan bruke kartene i Scratch

For å bruke et av disse kartene i Scratch må du først laste det ned til datamaskin som en bildefil. Deretter laster du bildefilen opp som en bakgrunn i Scratch.

checkSjekkliste

Dette vil laste ned kartet til datamaskinen din som en bildefil. Om du ikke får velge filnavn selv vil bildefilen hete kart.png og sannsynligvis ligge i en katalog som heter Nedlastinger.

Nå skal vi se hvordan vi legger inn kartet som en bakgrunn i Scratch.

Kartet skal nå dukke opp som en bakgrunn i prosjektet ditt. Om du ønsker kan du alternativt bruke kartet som en figur.

Opphavsrett

Kartene du laster ned fra denne siden kan du fritt bruke som du vil. Men de som har laget kartene ønsker at du forteller at du bruker kartene deres. Om du titter i nederste høyre hjørne av kartgeneratoren (ikke det ferdige kartet) vil du se at det står navnet på dem som har laget det (Kartverket, OpenStreetMap, Stamen eller Thunderforest). Dette må du nevne om du legger ut prosjektet ditt.

Dette er lett å gjøre i Scratch. Klikk på Se prosjektsiden øverst til høyre. Du kommer da til en side hvor du kan beskrive prosjektet. En av boksene heter Merknader og bidragsytere. Her kan du nevne dem som opprinnelig har laget kartet, og at du har lastet det ned fra denne nettsiden.

Lisens: CC BY-SA 4.0

Forbedre denne siden

Funnet en feil? Kunne noe vært bedre?
Hvis ja, vennligst gi oss tilbakemelding ved å lage en sak på Github eller fiks feilen selv om du kan. Vi er takknemlige for enhver tilbakemelding!