HTML: Vi bygger hjemmeside

Introduksjon

I oppgaven Introduksjon til Web kan du lære om HTML-tagger, og i denne oppgaven skal du bruke HTML-taggene i din første hjemmeside. La oss begynne med en gang!

Steg 1: Åpne siden som heter om meg

Aktiviteter

Steg 2: Lag en hjemmeside om deg selv

Om å gjøre feil

Feil skjer ofte. Det er veldig lett å gjøre dem i HTML fordi du må huske å lukke hver tag, og åpnings-taggen og avslutnings-taggen er litt annerledes. La oss prøve å gjøre noen feil for å se hvordan nettleseren prøver å forstå meningen av koden vår, selv om vi ikke har skrevet den perfekt.

Aktiviteter

Hva skjedde? Siden nettleseren ikke vet hva du mener med denne taggen så kan den ikke lenger forstå at det skal være en overskrift, så den bruker ikke lenger en større tekst til å vise hvor viktig akkurat den teksten er.

Inne i <img> taggen har vi src og alt attributter:

<img src="katt.png" alt="Katt">

src er hvor bildet blir hentet fra og hva det heter. I dette tilfellet ligger bildet på samme sted som om_meg.html. Hadde bildet ligget i en annen mappe måtte vi ha spesifisert det, for eksempel slik: bilder/katt.png.

alt er en tekst som kommer tilsyne dersom bildet ikke vises. Dette gjør at, for eksempel, blinde kan få lest opp hva det er bilde av via en skjermleser. Bildeteksten kan også hjelpe deg med å finne feil dersom et bilde ikke vises på nettsiden din.

<img src="katt.png" alt="Katt />

Den neste taggen forsvant. Hvorfor? Nettleseren vil tro at alt etter alt =" og før neste sitatmerke (") er ekstra tekst for dette bildet, inkludert slutten av bildekoden og neste åpnings-taggen.

Hint

alt="Katt"

Vi har nå gjort noen vanlige feil og vi har sett at noen ganger kan en enkelt feil gjøre at nettleseren ikke forstår hva vi vil. Men mesteparten av tiden vil nettleseren prøve å vise oss noe uansett. Vi så at nettleseren viste oss tekst selvom den ikke forstod at det var en overskrift vi prøve å vise. Så den hjelper oss litt underveis og prøver å vise det vi lager så godt den kan. Men vi har sett at enkelte feil gjør det veldig forvirret.

Forbedre denne siden

Funnet en feil? Kunne noe vært bedre? Hvis ja, vennligst gi oss tilbakemelding ved å lage en sak på Github eller fiks feilen selv om du kan. Vi er takknemlige for enhver tilbakemelding!

Rapporter et problemVis koden og fiks selv